Depositorekening

Op een depositorekening zet u uw geld voor een aantal jaren weg tegen een vast rentepercentage. Tussentijds opnemen is alleen mogelijk tegen betaling van een boete.

Groensparen

Een spaarvorm waarbij uw spaargeld wordt gebruikt om te investeren in milieuvriendelijke en duurzame projecten. U hoeft minder belasting te betalen over het gespaarde geld.

Index-sparen

Een relatief nieuwe spaarvorm waarbij het rendement van de spaarrekening gekoppeld wordt aan een beursbarometer zoals de Amsterdamse AEX. Als de beurskoersen niet stijgen, dan is de rente relatief laag. Stijgen ze wel, dan stijgt de rente op de index-spaarrekening mee.

Klimrenterekeningen

Bij dit soort spaarrekeningen neemt de rente toe naarmate het geld langer op de rekening blijft staan. Stort u geld bij, dan geldt voor het bijgestorte bedrag weer de (lage) aanvangsrente. U krijgt dus verschillende rentepercentages uitgekeerd over bedragen die op verschillende tijden op de rekening zijn gestort.

Rentecertificaten

Een rentecertificaat is een spaarproduct waarmee u een bepaald bedrag voor een specifiek aantal jaren wegzet tegen een vast rentepercentage. Vaak is het wel mogelijk om tussentijds aan uw geld te komen, maar alleen tegen hoge kosten.

Voordeligste hypotheken

 1. Legal & General
 2. DBV Verzekeringen
 3. Florius
 4. De Hypotheker
 5. De Goudse
 6. Bank of Scotland
 7. Rabobank
 8. ING Bank
 9. Bouwfonds
 10. ABN AMRO

Goedkoopste leningen

 1. Rabobank
 2. ABN AMRO
 3. Postbank
 4. Frisia Financiering
 5. Lenen.nl
 6. Ohra

Hoogrendements beleggingen

 1. Ecodirect
 2. Robeco
 3. Booming China